Financieel adviseurs

Zodra jij en je partner uit elkaar gaan, moet er veel geregeld worden. Helemaal als je samen een eigen woning hebt. Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan word je automatisch voor de helft eigenaar en schuldenaar van elkaars bezittingen en schulden. Dit geldt ook voor de hypotheekschuld.  Ben je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, dan zijn hier mogelijk andere afspraken over gemaakt.

Het kan zijn dat jij of je ex-partner in de woning wil blijven wonen, of dat jullie de woning gaan verkopen. Onze financieel adviseurs helpen je graag bij je vragen omtrent je hypotheek en zorgen voor een goede afhandeling van je hypotheekzaken. Zij geven je advies over de mogelijkheid om de hypotheek volledig op je naam te zetten, het verrekenen van de overwaarde en de restschuld.

Door direct al een financieel adviseur te betrekken bij je plannen omtrent de woning, hoef je hiermee niet te wachten tot het echtscheidingsconvenant klaar is. Zo voorkom je dat er plannen worden gemaakt, die voor de bank achteraf niet haalbaar zijn.

Dit alles zorgt voor een snellere afhandeling.

Mediator

Bij een scheiding kunnen de emoties vaak hoog oplopen en oplossingen in de weg staan. Onze mediator ondersteunt jullie neutraal en onafhankelijk bij het maken van afspraken. Hij maakt jullie belangen inzichtelijk en vindt oplossingen als je er samen niet uitkomt. Het doel van onze mediator is om jullie scheiding goed af te ronden: zowel op juridisch, fiscaal, financieel als emotioneel gebied. Dat alles in goed overleg, zodat jullie beiden achter de gemaakte afspraken staan èn het voor jullie allebei het begin is van een nieuwe start, een nieuw leven! Onze mediator is tevens werkzaam als bewindvoerder, conflict-bemiddelaar, adviseur levenstestamenten, nalatenschapsplanner en executeur

Verzekeringsadviseurs

Een scheiding heeft ook gevolgen voor je schadeverzekeringen. Samen met onze adviseur bekijk je welke verzekeringen je samen hebt, bij welke maatschappijen deze lopen en op wiens naam deze staan. Wij bekijken de gevolgen van de scheiding voor deze verzekeringen en regelen dat deze worden aangepast. Denk hierbij aan de gezinsdekking voor de aansprakelijkheidsverzekering, de opgebouwde schadevrije jaren van de gezamenlijke auto en andere vraagstukken. Verzekeringen worden vaak over het hoofd gezien tijdens een scheiding, waardoor het kan zijn dat je er maanden later pas achter komt dat je hier nog onnodig premie voor betaalt, of dat de nodige wijzigingen niet zijn doorgevoerd. Wij willen dit voorkomen en zorgen dat het verzekeringspakket goed aansluit op jouw nieuwe situatie.

Makelaardij

Zijn jullie gezamenlijk eigenaar van een koopwoning, dan zal de overwaarde of schuld op de woning verdeeld worden. Het kan zijn dat de woning verkocht moet worden. Onze collega’s van MakelaardijDesk kunnen de verkoop van de woning op zich nemen. Tijdens je zoektocht naar een andere woning, kun je gebruik maken van onze aankoopbegeleiding. Een woning kopen is namelijk meer dan scherp onderhandelen. Vragen over prijsstelling, verborgen gebreken, rechten en plichten als mogelijk nieuwe eigenaar. Onze collega’s helpen je zorgeloos door het aankooptraject van je nieuwe woning heen.

Adviseurs bankzaken

Welke betaal- en spaarrekeningen zijn er? Staan deze op jouw naam, of zijn deze gezamenlijk? Welke automatische incasso’s worden er van jullie gezamenlijke bankrekening afgeschreven? Hoe kunnen jullie blijven sparen voor jullie kinderen? Vragen waar onze adviseurs van RegioBank je graag bij helpen. Tevens kunnen zij (al voordat de scheiding rond is) helpen met het openen van eigen bankrekeningen, voor je nieuwe start. RegioBank is al 100 jaar de persoonlijke bank bij jou in de buurt. Een bank waar je zelf kiest hoe je je geldzaken regelt. En waar je als klant voor een vraag of advies gewoon even binnen kunt lopen.
"Zorgeloos naar een nieuwe start!"