Stappenplan

Wij werken volgens een overzichtelijk stappenplan. Doordat wij alles onder één dak aanbieden, kunnen wij de scheiding snel voor jullie afhandelen.

stap 1

Allereerst nodigen wij je graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Dit kan bij ons op kantoor, maar ook op een locatie naar keuze. Tijdens dit gesprek bespreken wij je huidige situatie en leggen wij uit waar onze dienstverlening uit bestaat. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten en weten wij waar je behoefte aan hebt.

We zorgen dat onze financieel adviseur direct aansluit bij dit gesprek. Dit heeft vele voordelen. Zo willen jij of je partner wellicht weten of een van beide in de woning kan blijven wonen. Je krijgt van onze financieel adviseur een onafhankelijk advies, hij weet precies wat er mogelijk is en kent de spelregels van alle banken. Je hoeft hierdoor niet te wachten tot het convenant is goedgekeurd, maar je kunt direct je hypotheek regelen. Dat is een zorg minder.

stap 2

Wil je graag van onze dienstverlening gebruik maken? Dan maken we na de eerste inventarisatie graag een vervolgafspraak met je. Dit kunnen er ook meerdere zijn, indien je dit prettig vindt. Bij ScheidingsDesk Achterhoek bepaal je namelijk je eigen tempo. Het kan zijn dat jullie beide snel verder willen met jullie eigen plannen, maar het kan ook zijn dat je hier emotioneel nog niet aan toe bent en er wat meer tijd voor nodig hebt. Hoe dan ook zorgen wij ervoor dat alles goed wordt geregeld, zodat jullie beide een nieuwe start kunnen maken. De invulling van deze vervolgafspraken is afhankelijk van jouw situatie. Het opstellen van een ouderschapsplan kan hier onderdeel van uitmaken. Onze mediator helpt jullie om in goed overleg afspraken te maken. Meningsverschillen worden besproken en conflicten worden opgelost, dit alles op snelle en informele wijze. Op deze manier worden er alleen afspraken gemaakt, waar jullie beide achter kunnen staan.

stap 3

Wij zetten alle gemaakte afspraken op papier en zorgen dat deze in het convenant worden opgenomen aangevuld met het ouderschapsplan. Deze afspraken gaan over de verdeling van jullie spullen, geld, woning, maar ook over de zorg voor jullie kinderen. Wij zorgen dat dit convenant bij de rechtbank en de bank terechtkomt voor de verdere afwikkeling van jullie scheiding.

stap 4

Vervolgens zorgen wij voor de definitieve afhandeling van jullie scheiding, zoals het inschrijven van het convenant in het register van de burgerlijke stand.

stap 5

De knoop is doorgehakt en de financiën omtrent jullie woning zijn in orde gemaakt. Blijft 1 van beide in de koopwoning wonen, of zal deze verkocht worden? Tijdens deze stap helpt onze makelaar bij de verkoop van de woning en aankoop van een nieuwe woning.

stap 6

Na de afwikkeling van de scheiding helpen wij je graag verder met het wijzigen en aanpassen van je  schadeverzekeringen. Wij bekijken waar wij je verzekeringspakket tegen goede voorwaarden en voor gunstige tarieven onder kunnen brengen. Dit doen wij door een vergelijk te maken bij diverse verzekeringsmaatschappijen. Het kan ook zijn dat het bestaande pakket behouden blijft, maar opgesplitst moet worden. Wij verdelen de opgebouwde schadevrije jaren van de autoverzekering indien van toepassing en helpen met het opzeggen van bestaande verzekeringen. Ook qua bankrekeningen zal er e.e.a. veranderen. Er zullen gezamenlijke betaal- en spaarrekeningen zijn, die moeten worden gesplitst. Onze collega’s van de RegioBank geven je hier graag advies over. Ook rekeningen voor de kinderen worden bekeken en waar nodig kunnen er nieuwe rekeningen worden geopend. Zo ben je helemaal klaar voor een nieuwe stap in je leven.